Geleide intervisie

Wildeman Coaching biedt ook geleide intervisie voor Young Professionals aan

Intervisie is een georganiseerd gesprek tussen 5-6 deelnemers onder begeleiding van een coach met als doel het helpen en leren van elkaar's dilemma's of vraagstukken. De groepen kunnen ingedeeld zijn naar vakgebied, leeftijdscategorie of interesse. Tijdens een intervisiegesprek staat een dilemma of vraagstuk van één van de deelnemers centraal. Met behulp van vragen, van zowel coach als de overige deelnemers, en theorieën wordt de deelnemer geholpen om oplossingen te vinden en effectiever hiermee om te gaan. Voorbeelden van dilemma's en vraagstukken zijn:

  • Moeite in de omgang met een bepaalde collega, hoe kan ik dit veranderen?
  • Wanneer houdt mijn verantwoordelijkheid op?
  • Hoe kan ik zeggen wat ik vind zonder bot te zijn?

Intervisie betreft 6 - 8 bijeenkomsten van 2 tot 3 uur. Iedere deelnemer brengt minimaal één casus in en zal daarmee geholpen worden door de groep. De coach zorgt ervoor dat de voortgang bewaakt wordt en de spelregels duidelijk zijn voor iedereen.

Intervisie is een mooie en efficiënte manier om je collega's beter te leren kennen en te leren van de dingen waar ze tegen aan lopen. Voor mensen met dezelfde interesses is het een mooie manier om relaties op te bouwen en dit leidt vaak tot samenwerkingsverbanden. Vaak blijven intervisiegroepen na de coaching elkaar nog opzoeken.

Is je interesse gewekt of wil je meer informatie over geleide intervisie, ga dan naar de pagina contact om te zien hoe je mij kan bereiken.